„Ezt az áruló kurva miatt kapod!”

Képtalálat a következőre: „Victorné Kovács Judit”

 

Victorné Kovács Judit és Bitvai Nándor Fideszből való kizárásának története tavaly októberben kezdődött, de idén június közepén élesedett: ekkor került az első fokon döntő Budapesti Választmány Elnöksége elé. Az alábbi interjú megértéséhez viszont nem árt röviden összefoglalni a XV. kerületi önkormányzat igen kusza viszonyait.

A kerületet áprilisi országgyűlési egyéni képviselői győzelméig Hajdu László (DK) polgármester vezette, de az önkormányzatban patthelyzet volt, a Fidesz nélkül nem lehetett semmit tenni. A működésképtelenség elhárítása érdekében Hajdu megállapodást kötött a Fidesz-frakcióval. Valójában azonban a kerületi képviselő-testületben a Fidesz Móricz Eszter, az MSZP-ből nemrég kizárt képviselő szavazataival többséget alkotott 2014 őszétől 2017 őszéig. (Móricz volt az, aki az ún. kvótanépszavazáson pártja álláspontjával szemben támogatta a kormányt.) Csakhogy ez a többség idővel elolvadt, ami nem a Hajdu László (DK) polgármester elleni, tavaly nyáron indult kampány miatt, amelyet első számú helyettese, Pintér Gábor fideszes frakcióvezető vezényelt. A polgármester fegyelmi felelősségre vonása helyett végül az azt kezdeményező Pintér maradt hoppon, őt hívták vissza alpolgármesteri székéből. A fideszes szavazattöbbség akkor vált fenntarthatatlanná, amikor Merk Péter szeptemberben hátat fordított a XV. kerületi Fidesz-frakciónak és magának a pártszervezetnek is. Miután évtizedekig hiába harcolt, nem látta más módját annak, hogy megmentse Budapest utolsó malmának romjait a Szilas-patakon, amit László Tamás (Fidesz) volt országgyűlési képviselő bio-szennyvíztisztítóvá akart változtatni. Ezek után októberben Bitvai Nándornak elege lett a felülről gerjesztett konfliktusból, és nem szavazta meg Hajdu László polgármester hatásköreitől való megfosztását, mert el akarta kerülni a kerület működésképtelenné tételét. Fordult a kocka, ezzel a képviselő-testület baloldali része került többségbe. Victorné Kovács Juditot a polgármester felkérésére a képviselő-testület Pintér helyére megválasztotta alpolgármesternek. Ezek után Victornét és Bitvait decemberben kizárták a Fidesz-frakcióból, majd januárban Victornét visszahívták a kerületi alelnökségből. Fideszes párttagságától azonban önként egyikük sem hajlandó megválni.

Forrás Magyar Narancs

http://magyarnarancs.hu/belpol/ezt-az-arulo-kurva-miatt-kapod-tamadtak-ra-a-xv-kerulet-alpolgarmesterenek-egyik-ismerosere-az-utcan-112313

“„Ezt az áruló kurva miatt kapod!”” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Szólj hozzá!