Hoppá van! Az alaptörvény nem létezik!

Képtalálat a következőre: „alaptörvény2011”

Bende István:

 MIÉRT ÉRVÉNYTELEN AZ ALAPTÖRVÉNY ALKOTMÁNYKÉNT?
Alaptörvény záró és vegyes rendelkezések 2:
Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el.
1949. évi XX. törvény: A Magyar Köztársaság Alkotmánya
Alkotmány 19.§: (3) E jogkörében az Országgyűlés
a) megalkotja a Magyar Köztársaság Alkotmányát
Mit volt joga megalkotni? A Magyar Köztársaság Alkotmányát.
Ehelyett mit alkotott meg? Magyarország Alaptörvényét. Volt ehhez joga? NEM!
MIÉRT ALKOTMÁNYELLENES AZ ALAPTÖRVÉNY ALAPTÖRVÉNYKÉNT?
Mert az érvénytelensége miatt nem helyezi hatályon kívül az Alkotmányt, mint alkotmányt!
Alkotmány 77. § (1): “Az Alkotmány a Magyar Köztársaság alaptörvénye.”
Ezért nem helyezi hatályon kívül az Alkotmányt, mint alaptörvényt!
MIÉRT ÉRVÉNYTELEN A MAGYARORSZÁG NEVŰ ÁLLAM?
Mert érvénytelen alaptörvénnyel hozták létre! Ráadásul nem jogfolytonos, tehát ÚJ államként, amihez a nemzetközi jog alapján csak népnek van joga. Tehát KÉTSZERESEN is érvénytelen!
Ezt erősítette meg két volt alkotmánybíró is: Vörös Imre és Bragyova András!

Orbán Zóna kommentár:

A következő cikket változatlan formában tesszük közzé amely a Kanadai Magyar Hir lapban jelent meg. 2015 FEBRUÁR 25

 

A videó közzé tétele: 2012. jan. 22.

 

Az alaptörvény elfogadása során a parlament eljárási szabálytalanságokat követett el – véli Sólyom László volt köztársasági elnök. Kolláth György ügyvéd szerint ez felveti az új alkotmány közjogi érvénytelenségét. Az egyházügyi törvényt ugyanis ilyen hibák miatt semmisítette meg az Alkotmánybíróság.

Tavaly április 18-án fogadta el az országgyűlés Magyarország új alaptörvényét. Az alkotmányozási folyamatot is sokan bírálták, így törvényszerű volt, hogy az elfogadása után is sokan támadták az alaptörvényt.
Az alaptörvény január elsejei hatálybalépése után nem sokkal Sólyom László fogalmazott meg kritikákat a HVG-ben. A volt köztársasági elnök szerint az alaptörvény elfogadása körül is anomáliák vannak, például a zárószavazás előtti érdemi módosítás szégyene is megesett vele.

Kolláth György ügyvéd szerint az 1994 óta érvényben lévő Házszabály alapján érvénytelenítette az Alkotmánybíróság az egyházügyi törvényt is. A képviselők ugyanis durván és tudatosan megsértették a törvényalkotás Házszabályban rögzített rendjét, amikor érdemben változtattak a törvényen, amikor már nem lehetett volna – mondja. Az alaptörvény esetében is ez történt.

„Az elfogadás napján, április 18-án, csak egy képviselő, egy frakcióvezető tizenöt módosító indítványt nyomott be, amikor már nem tehette volna meg, magyarul semmibe vették a törvényalkotás rendjét, azokat a szabályokat, amik az Országgyűlésre vonatkoznak” – fogalmazott Kolláth György. Szerinte ezért alkotmánysértő az alaptörvény elfogadási módja. Úgy kell tekinteni rá, mintha nem létezne, és érdemi vizsgálat nélkül kell semmisnek tekinteni.
“Szörnyű is ez a helyzet, mert ez azt jelenti – rossz humorral –, hogy Magyarországon januárban életbe lépett valami, ami halva született: Szörnyű” – mondta.

Kolláth György szerint ezt minél előbb korrigálni kell, ugyanis ha valami közjogilag érvénytelen, akkor az nem létezik, így a rá épülő törvények sem és ennek következtében összedől a jogállami rendszer.

Ja, hogy ezt 2012.01.22-én deklarálták? Attól még igaz most is. Ráadásul a jogállami rendszer ma valóban nem létezik.

Hoppá van! Az alaptörvény nem létezik!

 

Szólj hozzá!