Quaestor

 

 

Nem akarok hinni a fülemnek. Magyarország miniszterelnöke magára vállalja, beismeri, sőt, mintha büszkén tudatná: bennfentes információk alapján milliárdokat mentett ki a később csődbe került pénzintézetekből.

Orbán Viktor szerint a közpénz fontosabb, mint a “keményen dolgozó emberek” megtakarítása. Utóbbiak természetesen nem tudták, hogy veszélyben van a pénzük, nyugodtan aludtak, mert még mindig azt hitték a kis buták, hogy Európa közepén, stabil pénzügyi rendszerrel együtt, jogállami viszonyok között élnek, az állam megfelelő (ellenőrzési és más) mechanizmusok révén biztosítja, hogy legális keretek között elhelyezett befektetéseik megfelelő védettséget élvezzenek.

Ma már látjuk, hogy a fenti mondat minden állítása közül csak egy állja meg a helyét, az, hogy Európa közepén tartózkodunk. Nincs stabil pénzügyi rendszer, nem élünk jogállamban és a legális lehetőségekkel élő kisbefektető pénze nincs biztonságban.

Jó, ez nagy csalódás, főleg azoknak, akik most futhatnak a pénzük után.

De itt most másról van szó, egy újabb korszakhatáron lépett át a miniszterelnök.

Megvédi a közpénzt, mintha a sajátja lenne, s talán még elismerést is vár a huszáros, titkos pénzmentő akció miatt. Nyilvánvaló, hogy e sok milliárd kivonása végső lökést adott az érintett pénzintézetek összeomlásához, ami talán magától is bekövetkezett volna, de hogy ez a lépés nem hárította el, hanem inkább gyorsította a baj bekövetkeztét, az biztos.

Orbán Viktor ismét bebizonyította, hogy nem 15 millió magyar, nem is 10 millió magyar, még csak nem is a néhány milliósra csappant fideszes szavazótótábor miniszterelnöke, de nem ám. Orbán Viktor magának Orbán Viktornak a miniszterelnöke. Vak, aki ezt nem látja.

De hogy még ki is áll elénk, büszkén veri a mellét, hogy ő döntött, ő hozott össze az érintettekkel találkozót, s ő intézkedett az azonnali pénzkivonásról – ez tényleg mindennek a teteje. Mindez csaknem hatéves kormányzás után, mintha a banki csőd valamiféle természeti katasztrófa lenne, aminek következményeit ő a gáton állva, saját testével fogná fel, megvédve az összes alattvalót. Hálálkodjunk tehát.

Orbán Viktor számoljon el a történtekkel – ne a lelkiismeretével mert azt nem nagyon látjuk, hogy volna, hanem mindazokkal, akik nyugodtan aludtak az elmúlt hetekben, miközben “miniszterelnökük” már mentette ki a pénzét(?) a csődben lévő pénzintézetekből.

Íme, a vallomás:

poldi.blog.hu

Szólj hozzá!