Amíg Orbán Viktor az ország vezetője, addig nem lesznek szabad választások

Képtalálat a következőre: „Amíg Orbán Viktor az ország vezetője, addig nem lesznek szabad választások”

 

Ranschburg Jenő szavait mindenkinek ajánlom, hogy gondolkozzon el azon miről beszélt ez a nagy tudású ember. Mert a szavai az bizony nem hogy igaznak bizonyultak, de sötét jóslatnak is. Ameddig Orbánt hatalomban tartja az ellenzék és a Fidesz alkotmánya, ami által leigázta és foglyul ejtette ezt az országot. Addig itt nem lesz szabad és demokratikus választás! Ö bizony már akkor utalt rá, hogy az, ami mást van nem most kezdődött el. Valakik nem takarították el a mocskot, a szemetet. A kérdés az, hogy miért nem? Talán azért nem mert egymástól függtek ezek a különböző érdek csoportok. Akik együtt kezdték ezt a rendszerváltásnak nevezetű hatalom átmentést. Ami nem más volt, mint egy sima gengszterváltás.. Mind hatalmasat haraptak az ország vagyonából a spontán privatizációval felvásárolták az ország javát a vissza nem fizetendő bankhitelekből és állami támogatásokból. Az egyik önkormányzati lakást kapott nem is akármilyet, mert egy gyerekkel azt hazudta, hogy az anyós velük lakik. Hol kap egy mezei magyar ember ilyen szempontok alapján közel 100 nm2-es lakást, amit ráadásul az önkormányzat fel is újított? . Aztán bérlőként ezt megvásárolta töredék árért megvásárolt és 30x-os ár árt eladta az az üzlettársának. Miért nem vizsgálták ezt a dolgot? Vagy az ott van az Orbán papa bányája, amit közpénzből vásároltak meg. Mert ők simán eladtak egy tulajdont, ami az országé volt és nem a Fideszé  vagy a Simicskáé, aki  megalapozta ezzel a Fidesz gazdasági hátterét. De a többi aljas gazember is benne volt ebben a privatizációs buliban nyakig, akik a Balatonőszödi nyaralót vették meg piti pénzért. Ki kaphat 10 millió Forint tőkéhez közel 700 milliós bankhitelt? Csak mert az anyósa volt a bankigazgató, amiből aztán cégbirodalmat épített? Igaza volt, Ranschburg Jenőnek a szemét ott ül a parlamentben. Ezek a vakbuzgó kicsinyke elmével rendelkező párthívők pedig a saját pártjuk vezetőt kenik fel Istennek. nem látnak, nem hallanak. Sőt még máglyahalált is vállalnák a pártjuk kedvenc vezetőjéért. Hát mit tetszik gondolni, hogy miért nem volt soha elszámoltatás? Azért mert a volt elvtársak együtt loptak felváltva, ugyan de loptak rengeteget egész vagyonokat halmoztak fel. Birodalmat építettek a közvagyonból és közpénzek ellopásából. Ezek a volt pártársak fedezik egymást, sőt egymásnak osztják ki a cégük érdekeltségeihez szükséges bevételi forrásokat. Ez történt 1988. óta hol a bal hol a Job oldal került hatalomra. a te dolgod meg szavazz, kussolj és fizess! Azért hogy ők hízzanak. Nem tűnt fel? Ezek üzlet és bűntársak már harminc éve! Az egyik gengszter színe narancssárga a másiké meg piros. Oszt jó napot!

“Nem tudni, kiből mit hoz ki a hatalom”

A neves pszichológus szerint mindenkit veszély fenyeget, aki a hatalom közelébe kerül. Mint mondja: “Nem tudni előre, kiből mit hoz ki a hatalom, nem tudni, melyik Dr. Jekyllből lesz Mr. Hyde. Az arra hajlamosak elveszítik kapcsolatukat a külvilággal, túlzottan kockázatvállalóak lesznek, egocentrikussá válnak, még az ülésük és a járásuk is megváltozik. Nem hallgatnak az ellenvéleményre, sőt, minél nagyobb kórus követel valamit, annál inkább megcsökik magukat” Véleménye szerint a miniszterelnök elszakadt a valóságtól, “nem embereket lát, hanem sakktáblát és bábukat”.

“A rajongás könnyen csap át gyűlöletbe”

És, hogy mit hoz a jövő?: Ranschburg szerint amíg Orbán Vikor az ország vezetője, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy “a magyar polgár a végtelenségig jól érezze magát gyerekszerepben. A rajongás ugyanis könnyen csap át gyűlöletbe.” Véleménye szerint jó példa erre az 1956-os forradalom pillanatok alatti kirobbanása.

“A szabadság itt és most nem kell senkinek”

Ranschburg szomorúan állapítja meg, hogy a most kialakuló autokratikus szisztéma már nem demokrácia. “Ha egy országot vezető politikus a hatalom áldozatává válik, ha megmámorosítja a mások fölé kerülés különleges élménye, ha a tükörben egyre inkább a dicséretre méltót látja, és semmi mást, ha se belül, se kívül nincs ellensúlyt, akkor már a spájzban vannak az oroszok.”

“A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is”

A pszichológus szerint tévedés azt hinni, hogy a demokrata nem fél. Mint mondja: “Én demokratának vallom magam, mégis félek. A demokratát az különbözteti meg a nem demokratától, hogy mérges arra, ami miatt félnie kell, és megpróbálja leküzdeni a félelmét.”

– A demokrácia jó- mondja. “Úgy képzelem én ezt az egészet, hogy van egy rettenetesen nagy pocsolya, amit valaki egy bottal felkavar, és hihetetlen mennyiségű szemét jön föl a felszínre – ez a szemét ott ül a Parlamentben. Húsz éve még inkább ott ült, azóta valami kis tisztulási folyamat azért lezajlott. Még további évtizedek kellenének, kellettek volna, hogy leülepedjen a mocsok.”

2011.01.13

NOL.hu

Szólj hozzá!