Ingyen nyugdíj

 

A választás előtt napirenden volt az áttelepülők cseppfolyósítási ügye. Általános vélemény elmarasztalta a rendszert mely alapján tömegével jöttek ukrán-magyar állampolgárok és magyar nyugdíjat igényeltek az ukrajnai helyett. Nos ezzel kapcsolatban egy konkrét példa, mely a dolog viszályát is előtérbe hozza. Név nélkül a stori: X személy 1988.-ban életvitelszerűen áttelepül. Előtte 16 évet korábbi lakhelyén dolgozott. Amikor betöltötte az 55 évet, korábbi lakhelyének nyugdíjintézete egy bizonyos, csökkent mértékű havi szociális ellátásban részesítette. Nevezett MO-on 19 év144 nap szolg időt dolgozott. Ennek alapján 51%-ra jogosult. Amikor elérte a körhatárt azaz a 63 életévét benyújtotta a kérelmet. Iratokkal igazolva a külföldi szolg.időt.
Az Államkincstár levelet küldött külföldre, melyre a válasz 7 hónap múlva jött meg. ekkor szüntették meg a kinti folyósitást. Nos ez alapján a nyugdijbamenetel napját a határozat 7 hónappal későbbre határozta meg. Erre a 7 hónapra nem jár magyar nyugdij!!!!! Hiába a jogos 51%!!!
Miért? Mert a magyar törvényeket veszik figyelembe, mely szerint nem kaphat nyugdíjat amig kint kapott!!! Nevezett összevontan 36 év 172 nap szolg. időt dolgozott, melyet a 7 hónap leteltével ismertek el. Egy dolog a pénz melytől elesett, azonban a másik, hogy ez alatt részére a törvény alapján nem jár egészségügyi ellátás. Mert ne feledjük az ukrán-magyar állampolgároknak jár a nyugdíj mellé az eü. is!!!

Szólj hozzá!