Hatalom és kormányzás

Képtalálat a következőre: „Orbán hazaáruló”

 

Szilvásy György volt titokminiszter nyilatkozta a napokban: „Konkrét információm van arról, hogy 2006 és 2010 között az volt a parancs a Fideszben, hogy kötelező elgáncsolni a kormányzat minden tervét mondván, „az ország érdeke nem számít, majd megcsináljuk mi, ami jónak látszik, de nekik nem engedjük”, vagy „minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk”.

 

/Kik itt a hazaárulók?/

A diktatúrának engedelmeskedni, a demokráciát tanulni kell”! A mai magyar közélet eseményeit figyelve egyre inkább tapasztalható e „tétel” igazsága. Nagyon sokan ma sem értik mi a demokrácia és főleg, hogyan működik a demokratikus berendezkedésű állam. Sokszor komoly értelmiséginek tartott emberek, közéleti szereplők nyilatkozatai, újságírók cikkei, riporterek kérdései árulkodnak erről. Összemossák vagy azonosítják a „hatalmat” a kormányzással. Gyakori az a vélemény, hogy a mostanra kialakult helyzetért, a Fidesz kétharmadáért a „ballib” kormányok de főleg Gyurcsány Ferenc a felelős, hiszen 8 évig ők voltak kormányon, „ők voltak hatalmon„ miért nem tették ezt meg azt. Még egyes ellenzéki vezetők is hajlamosak hamut szórni a fejükre, mondván, hogy rosszul kormányoztunk nem vittük végig a reformokat stb. és ezért nem szabad visszatérni a 2010 előtti politikához.

A Fidesz pedig még rátesz erre, emúttnyócévezik és teljes médiahadával még mindig sulykolja a lakosságba, hogy a mai rossz állapotokért, pl. az egészségügy helyzetéért a „ballib” kormányok a felelősök. Előszeretettel hazaárulózzák a baloldal képviselőit. Így aztán a polgár tudata össze van zavarva, csoda-e, hogy nagy részük nem igazodik el a mai közéletben nem tudja mi a valóság.

A „ballib” kormányokat bíráló és a Fidesz kétharmadáért felelőssé tevők, figyelmen kívül hagyják a demokrácia játékszabályait. Főleg azt, hogy „hatalomnak” az ellenzék is részese. A legfőbb /törvényhozói/hatalomban az országgyűlésben is ott vannak a képviselői és adott esetben megakadályozhatnak az ország érdekében hozott fontos döntéseket. Az ország érdeke az, hogy a mértékadó politikai erők közös nevezőre jussanak az alapvető nemzeti kérdésekben. Előttünk a szlovák példa, ahol a Dzurinda-kormány reformjait az ellenzékben lévő Magyar Koalíció Pártja is támogatta. Az eredmény ismert.

Az EU tagállamok átlagos 6%-ához képest mi a GDP 8% -át költjük az állam működésére. Az ország érdeke lenne a költségek csökkentése. Ám a Gyurcsány Ferenc kormánya által 2006-júliusában e tárgyban benyújtott, törvény-javaslatot a Fidesz érdemi indoklás nélkül leszavazta. Ezzel, akkori árakon számolva évi 4-500 milliárd forint a többletkiadásra kényszerítette Gyurcsány Ferenc kormányát. Az egészségügy és felsőoktatás reformjáról szóló törvényt 2008-ban a Fidesz által kierőszakolt, népszavazási komédia miatt vonták vissza. Még az előző ciklusokban akadályozták meg vagy segítettek megakadályozni a máig érvényben lévő diszkriminatív földtörvényt és a szintén Gyurcsány Ferenc kormánya által benyújtott Pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslatot. Ma már látszik, hogy az okozott kár felbecsülhetetlen.

Okkal vetődik fel a kérdés; Ugyan miért akadályozta meg a Fidesz az ország számára szükséges reformokat? A magyarázat egyszerű és felháborító: a Fidesz pártcéljai, azaz a hatalom megszerzése érdekében feláldozta a magyar népet. Ha ugyanis megvalósulnaka reformok, ma duplája, sőt háromszorosa lenne az emberek keresete, nyugdíja, ezért kevés esélyük lett volna a hatalom megragadására. Szilvásy György volt titokminiszter nyilatkozta a napokban: „Konkrét információm van arról, hogy 2006 és 2010 között az volt a parancs a Fideszben, hogy kötelező elgáncsolni a kormányzat minden tervét mondván, „az ország érdeke nem számít, majd megcsináljuk mi, ami jónak látszik, de nekik nem engedjük”, vagy „minél rosszabb az országnak, annál jobb nekünk”.

Mindezeket megerősíti – volt segítőtársuk – Simicska Lajos hasonló tartalmú nyilatkozata.

Kik itt a hazaárulók?

 2017. december 17. 

http://almas10.ingyenblog.hu/hatalom-es-kormanyzas-kik-itt-a-hazaarulok.blog

Szólj hozzá!