Egy kommentemet kihozom ide is..

Képtalálat a következőre: „Alkotmányos ellenállás”

A diktatúra wikipédiai meghatározása szerint az a rendszer, amikor a közhatalom forrása nem a néptől származik.
Nos, ma, Magyarország (ország) területén, egy szintén “Magyarország” nevű magánszervezetet üzemeltetnek illegálisan a magyar állam, a “Magyar Köztársaság” (állam) helyett.
Teszik ezt egy érvénytelen Alaptörvénnyel, ami azt jelenti, hogy a közhatalom gyakorlását kikényszerítő hatósági személyek a jogláncolaton NEM TUDJÁK levezetni a tevékenységet a népakaratra, mivel a legfelsőbb jogforrásuk nem csak nem ad nekik jogot érvénytelensége okán, de annak semmi köze nincs a magyar néphez. (Nem vett részt annak megalkotásában, elfogadásában, hatálybaléptetésében.)
Tehát 2012. január 1 óta csak és kizárólag diktatúra üzemeltethető (mindegy, hogy jobb vagy baloldali), amit a világon egyedülálló módon megtévesztéssel, az évezred politikai bűncselekményével, alkotmány-ellenes puccsal hoztak létre.
Tehát jogi értelemben mindenképpen diktatúra van.
Ez nem autoriter rendszer, hanem egy kib@… népirtó diktatúra!

Nézzük a “gyakorlati” értelmezésben ugyanezt:

A diktatúra nem keverendő össze a szólásszabadság és a sajtószabadság illetve ezek ellentétes kifejezéseivel.
Tehát attól, hogy bárki bárhol szabadon bármit elmondhat, demonstrációt szervezhet (amit a hatalom részéről mindenki leszar) attól még diktatúra LEHET.
De ahol pl a helyi lakosság 80%-os ellenző véleménye mellett önkényesen szétvernek egy városligetet, ahol népszavazás nélkül döntenek arról, hogy vasárnap dolgozhatunk-e, ahol az “állami” alaptörvényben tiltják meg a népszavazás lehetőségét magáról az állami alaptörvényről, ahol a nép megkérdezése nélkül önkényesen megemelik a fizetésüket az állítólagos “alkalmazottaink” (“képviselőin”), ahol nélkülünk felesleges stadionokba fektetik a pénzünket, ahol meg sem kérdeznek róla, hogy a stadionok helyett nem szeretnénk-e esetleg kórházi felszerelést élvezni, ahol a közel 10 érvénytelenségi okban szenvedő banki szerződéseket a bíróságok a józan ésszel, a Pp rendelkezéséivel, a jó erkölccsel magával a joggal szemben is, a bankok javára döntik el és ezzel napi szinten 100 család kilakoltatását rendelik el, az mi ha nem diktatúra?

Egyébként én már csak úgy szoktam meghatározni, hogy ahol a nép önrendelkezési joga nem tud érvényesülni, ott csak diktatúra lehetséges.

Az ideiglenes Alkotmányban népszuverenitás van, a magyar nép bármikor szabadon élhet az önrendelkezésével (2§ (2)), az Alaptörvényben viszont már képviselői szuverenitás van, tehát már nem ők vannak értünk, hanem mi vagyunk őértük.

Tehát diktatúra van.

És igen, lehetséges benne ellenállást szervezni, mert alkotmányos alapjogunk, a diktatúra létrehozási módjából fakadó mellékhatásként kialakult közjogi helyzet miatt.
A jogi eszköz 2013-ban elnevezést is kapott: Alkotmányos Ellenállás

Szólj hozzá!