László Tamás tiltott pártfinanszírozás

Képtalálat a következőre: „László Tamás tíltott pártfinanszírozás rtl klub”

 

László Tamás volt fideszes országgyűlési képviselő az alapítvány kuratóriumi elnökétől is a HungaroControlhoz irányította a Hír TV-t, ám annyit elárult, hogy nem került eredménytartalékba az összeg, ezért minden bizonnyal szabályos volt a felhasználása.

Elmondósása szerint azért nem tudta a az adományozót ( HungaroControl) megkérdezni mert perben állnak velük.László Tamás elmondta véleményük szerint  valós szándékra valós teljesítményt tudtak felmutatni. Orbán Viktor által alapított Szövetség a Nemzetért Alapítvány  kuratórium elnöke szerint 320 millió Forint film készítésre  fordították.

OZ  kommentár: László Tamás volt XV. kerületi országgyűlési képviselő személye körül  nem ez az első alkalom amikor tiltott pártfinanszírozás gyanúja merült fel.

A CÖF és HungaControl is hallgat, mire költötték a százmilliókat

„A Polgárok Házának népszerűsítésére filmek készültek, amik elkészültek, le is vetítették őket és a dolog így teljesen rendben van” – mondta a Szövetség a Nemzetért Alapítvány fideszes elnöke.

László Tamás októberben nem találta problémásnak, hogy a Fidesz egyik szellemi központját reklámozták közpénzből. A HungaroControltól kapott 320 millió forintos támogatást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a légiforgalmi irányítás és a repülés népszerűsítésére kellett volna fordítani. A támogatásról szerződést is kötött az állami légiforgalmi irányítást végző cég és a fideszes alapítvány, sőt utóbbi el is számolt a pénz felhasználásáról. Bár a közpénzek felhasználása nyilvános adat, a szerződést és az elszámolást eddig nem nézhette meg senki.

„Ezért indítottuk a pert, hiszen látni akarjuk azt a szerződést, amivel hivatalosan az adófizetők pénzét pártpolitikai célokra adták oda ennek az alapítványnak. Nyilvánvalóan ezt a helyzetet tisztázni kell, és nagyon fontos kiemelni azt, hogy egy 2018-as, idei rendszerváltást követően kőkemény felelősségre vonásra számíthatnak majd az érintettek” – mondta Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője.

Demeter Márta

“PERT NYERTÜNK! – Nem titkolhatták tovább a fideszes alapítvány támogatási szerződését, amivel 320 millió közpénzt kaptak a HungaroControltól. A fideszes Alapítvány divatbemutatóra és borbemutatóra kérte a 320 milliót, légiforgalmi irányítás és repülés népszerűsítésére kapta meg a HungaroControltól, és a Polgárok Házát népszerűsítő filmekre költötte.
Így tömik közpénzből a fideszes végrehajtók zsebét. A nyertes perünk nyomán kiadott támogatási szerződésből egyértelmű, hogy a HungaroControl úgy adott közpénzt a fideszes Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, hogy semmilyen garanciát nem kért, és semmilyen ellenőrzési pontot nem határozott meg, hogy az Alapítvány biztosan légiforgalmi irányítók toborzására és a repülés népszerűsítésére fordítsa a pénzt. Ez felveti a tiltott pártfinanszírozás esetét is. A pénzzel való elszámolás dokumentumainak kiadására pert indítottam, azóta a minisztérium már válaszolni sem hajlandó.
Folytatjuk, ugyanis hiányosan adták ki az anyagot, a “repülésbiztonsági kérdőív” és a Nemzeti Kommunikációs Hivatal előzetes jóváhagyását(sic!) sem adták ki.
Világosan látszik, hogy a 320 milliót nem arra kapták, hogy a fideszes Polgárok Házának működésére költsék! De persze a zsebek megtömése megint fontosabb volt nekik, mint a repülés népszerűsítése és légiirányítók toborzása…Mindegyik fél nyakig sáros az ügyben!
Orbán Viktor polgári körének alapítványa azonnal fizesse vissza az adófizetőktől kijátszott 320 millió forintot, és azt a HungaroControl fordítsa a Liszt Ferenc repülőtér zajterhelése miatt egészségkárosodást szenvedett lakosok kártalanítására!”

(Demeter Márta/Facebook)

Demeter Márta fényképe.

 

Demeter Márta fényképe.

 

 

Demeter Márta fényképe.

“László Tamás tiltott pártfinanszírozás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Érdeklődve várom, erről vajon mit mond Gazsi Istene, akivel jó haverságban van.
  VII. Ne lopj!

  Az embernek a munkával szerzett tulajdonhoz, az életét biztosító anyagi javakhoz való jogát szavatolja ez a parancs.

  VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

  Az emberek közti kapcsolatok legfőbb munkálója az emberi beszéd. E nagy adománnyal nem élhetünk vissza, nem használhatjuk mások kárára. A parancs a nyelvvel elkövethető legnagyobb bűnt is jelzi, s általánosságban is elénk állítja az igaz beszédet, mint Istentől szabott kötelességet.

  Válasz
 2. A volt polgármester és a volt országgyűlési képviselő megbukott, nyilván ezek az okok is mélyen befolyásolták, az ő pénzkezelési és etikai pofátlansága közismert a kerületi polgárok előtt, nem különben a pártja belső elhárítása előtt is! Csak őt úgy tűnik, hogy nagy ügyekbe vonták be, ezért nincs alapjuk levenni a politika színpadáról. Salamon Béla mondás effektus működik: ” ha én egyszer kinyitom a számat!!” ezzel ő is tud zsarolni.

  Válasz

Szólj hozzá!