Amikor még Stefka István hű MSZMP-s volt…

András Lakatos fényképe.
András Lakatos/Facebook

 

Ma pedig hű Fideszes de hát így van ez rendjén. Mert hát ezek a Fideszes fiúk mind onnét bontottak szárnyat. Viktor például Horváth István  belügyminiszter kegyeltjeként  került a Fidesz élére. Stumpf Pisti akinek az apósa volt Horváth István  biztos tudna sokat mesélni a régi időkről. Amikor még  üldözték őket a kommunisták. olyannyira hogy  ha Viktorka nem lett volna  hű KISZ titkár  akkor Stumpf István apósaknak kegyeltje sem lehetett volna aki  nem más volt mint Kádár János  belügy minisztere. De most újult erővel Stefka István hálát mod Orbán Viktorért  a régi komcsi fiúért.

“Ugyan olyan alázattal vetted át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő, (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól.
Mint ahogy ott voltak azok is, akik társaságában akkor érezted jól magad. Szabó László, Molnár Tamás, (az első képen), és sorolhatnám… és akkor is büszke voltál, és akkor is jól érzeted magad az akkori barátaiddal, akkori elvtársaiddal. Tudom, tanúsíthatom, mert ott voltam. Mert ha jól emlékszem, a kitüntetéseid és a pénzjutalmaid is az elvtársaidtól kaptad. Ha te nem emlékszel, nézd meg, mi van az okleveleidre írva! Stefka István elvtársnak. És azokat sem küldted vissza az óta sem, akár csak ennek a rendszernek, amiket mostanában kaptál. Gondolom, azt se küldted vissza, amit például l982-ben, a Sajtónap alkalmából vettél át, a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkádért”. És ebben az évben éppen, -a képek tanúsága szerint-, épen te köszönted meg a Belügyminiszternek a nagy tisztességet, amivel elismerték a munkád, a munkátokat.
Mert te is része voltál annak idején annak a néhány tíz, szigorúan kiválasztottnak, akik Belügyi Tudósítói igazolvánnyal rendelkeztek, és munkájuk a belügyminisztérium sajtó,- és propaganda munkáját volt hivatva, önkéntesen segíteni. Igen, önkéntesen!
Ha nem emlékeznél, küldök neked néhány ott készült képet. Többek között azt is, amikor megköszönöd Horváth István belügyminiszternek, és Lakatos Ernőnek, az MSZMP KB. Agitációs és Propaganda osztálya vezetőjének a megérdemelt munkádért kapott jutalmad.
Nézegesd csak a Magyar Rendőr című lap archívumában megtalálható képeid, és gondolkozz el azon, hogy ki is vagy te Stefka Pista… Hogy hol, mikor, és éppen kiknek a társaságában érzed jól magad. Tényleg büszke lehetsz! Tegnap azokra, ma ezekre. És holnap?…”

András Lakatos / Facebook

Szólj hozzá!