SÁTÁN MŰFAJA A DEMOKRÁCIA…(?)

“Isten engem úgy segéljen!…”

Fotó

“Nem azért küldött minket a nép a parlamentbe, hogy ott mi érvényesüljünk, hanem azért, hogy a pártprogram mellett törhetetlenül kitartsunk. Mi ezzel a programmal állunk vagy bukunk. – A nemzet, ha úgy találja jónak, elejthet bennünket, de mi a vállalt kötelezettségünket semmiféle látszateredményért soha fel nem adjuk.” E gondolatot nem 1990 után fejtette ki valamelyik honatya az Országgyűlésben, hanem Gaál Gaszton közölte hallgatóságával Szentesen, 1931. április 26-án, a Független Kisgazda, Földmunkás és Polgári Agrárpárt zászlóbontó nagygyűlésén.

“Ha 2018-ban nem nyerjük meg a választásokat, lemondok a Jobbik elnöki posztjáról.”
(Vona Gábor – 2016. június 11.)

Két évvel később:
“A mai napon – a tegnapi választási eredmények fényében – ígéretemhez hűen benyújtottam a lemondásomat, amelyet a Jobbik elnöksége elfogadott. A közeljövőben a Jobbik tisztújító kongresszust fog összehívni, hogy új elnököt válasszon, a tisztújításon nem méretem meg magam. Egyúttal jeleztem az elnökség felé, hogy listás parlamenti mandátumomat nem fogom átvenni.”
(Vona Gábor – 2018. április 9.)

————

“Én, Dúró Dóra a Szent Koronára esküszöm, hogy (…) amennyiben a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válok, úgy képviselői mandátumomat azonnal visszaadom. Isten engem úgy segéljen.”
(Dúró Dóra – 2018. május 8.)

Másfél hónappal később:
“Kész vagyok vállalni az országgyűlési munkát, de ezt a Mi Hazánk Mozgalom tagjaként képzelem el.”
(Dúró Dóra – 2018. június 23.)

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 2018 tavaszán,még a választások előtt úgy vélekedett, hogy “A diktatúrában az ellenzék az utcán vagy a börtönben van – de nem a Parlamentben.” – Majd, néhány nap múltán Ő is átvette a képviselői mandátumát és – az összes ellenzékihez hasonlóan az Orbán Viktor Mihály Fidesz pártvezér által diktált Alaptörvényre tette le az esküt…

Nem jártak jobban azok a honfitársaim sem, akik két és félmillióan “Magyarország és Európa megmentőjére” szavaztak. Az immár fél éve tartó rohamos infláció közepette jelentette be a megszorításokat azoknak, akik eddig is létminimum közelében éltek, s ugyanakkor – mintha magától értetődő lenne – közölte, hogy Magyarország (“amely nem lesz a migránsok hazája”) bizonyos számú menekültet enged be az országba. – Arról természetesen a hatalmát megerősítő szavazóinak sem tett említést, hogy 2015 óta az Európai Unió kívánságának megfelelően folyamatosan beengedte az egyébként Nyugat-Európa felé menetelő migránsokat.
Mindezek után, még a népképviselők nyaralásai megkezdése előtt, közös megegyezés született a képviselők, államtitkárok és miniszterek fizetéseiről.

Kollár Erzsébet

Szólj hozzá!