A Magyar hatóságok leköpik Jézust

 

Magyarország: 2015 júliusától Magyarország több mint 300 kilométer hosszúságú határát követi Szerbiával, kerítésekkel és folyamatos járőrökkel.

Az utolsó ítélet. Mikor eljön a dicsőségben az emberfia, s vele mind az angyalok, helyet foglal dicsőséges trónján.

Elébe gyűlnek az összes nemzetek. Ő pedig elválasztja őket egymástól, mint ahogy a pásztor elválasztja a juhokat a kosoktól.

A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára.

Aztán így szól a király a jobbján állókhoz:
Jöjjetek Atyám áldottai!
Vegyétek birokba a világ kezdetétől
nektek készített országot,

Mert éheztem és ennem adtatok,
szomjaztam és innom adtatok,
vándor voltam és befogadtatok,

Mezítelen és fölruháztatok,
beteg voltam és meglátogattatok,
börtönben voltam és fölkerestetek.

Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesnek, hogy tápláltunk volna, vagy szomjasnak, hogy inni adtunk volna?

Mikor láttunk vándornak, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelenül, hogy felruháztunk volna?

Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy fölkerestünk volna?

A király pedig így felel: Bizony mondom nektek: amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. Azután így szól a balján állókhoz:

Távozzatok tőlem átkozottak az örök tűzre,
amely az ördögnek és angyalainak készült,

Mert éheztem, de ennem nem adtatok,
szomjaztam, de innom nem adtatok,

óvándor voltam, de be nem fogadtatok,
mezítelen, de föl nem ruháztatok,
beteg voltam és börtönben, de föl nem kerestetek.

Erre azok is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesnek vagy szomjasnak, vándornak vagy mezítelenül, betegen vagy börtönben, és nem szolgáltunk téged?

Ő azonban így felel: Bizony mondom nektek: amit nem tettetek eggyel is e legkisebbek közül, velem nem tettétek.

Ezek örök büntetésre jutnak, az igazak pedig örök életre.

Máté:31-46

 

 

A segélyszervezet számos olyan esetet dokumentál, amelyekben a menekülteket megfosztották az ételtől. A menedékkérők a magyar tranzitzónákban nyilvánvalóan érintettek.

Az emberi jogi szervezet a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) azzal vádolja a magyar bevándorlási hatóságok kényszeríteni elutasított menedékkérők által éheztetés, hogy távozzon. Szerint beszélgetés protokollok munkatársai a magyar menekültügyi hatóság ILO tájékoztatta a felpereseket, hogy azok nem kapnak ételt a tranzit zónában. Szabadok azonban bármikorSzerbia visszatér. Ez a fejlődés gyakorlatilag megszünteti a tisztességes menekültügyi eljáráshoz való hozzáférést, kritizálta a HHC-t.

Magyarországon július 1-je óta szigorúbb menekültügyi törvény van hatályban, amely szerint a biztonságos harmadik országokból érkező menekültek iránti kérelmeket automatikusan elutasítják. A szomszédos országot Szerbia biztonságos harmadik országnak minősül. Ez az új rendelet az Európai Bíróság előtti eljárások egyik oka, amelyet az Európai Bizottság Magyarország ellen indított 19-én. A rendelkezéseket csak augusztus közepétől alkalmazták, jelentette a HHC.

Eddig a HHC szerint ez elsősorban azokat a személyeket érinti, akiknek a menedékjog iránti kérelmét elutasították, és fellebbezést nyújtottak be ellene. A magyar-szerb határon lévő zárt tranzitzónál helyezkednek el. Három esetben a HHC volt márAz Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB). Augusztus 10-én és augusztus 16-án az EJEB hat embert ideiglenes mentességet nyújtott.

A HHC szerint ezek három férfi és egy afganisztáni nő és két szíriai testvér. Egy esetben az afgán apa megtagadta az ételt, miközben ápoló feleségét és más gyermekeit etették. Az ételeket a gyermekek és a nõ külön szobában kapták meg, hogy megakadályozzák a gyerekeket és a nõket, hogy a férfiaknak bizonyos ételeket adjanak.

A HHC további eseteket vár

A HHC menekültprogramjának vezetője, Léderer András további hasonló eseteket vár. Ez várhatóMagyarország elutasítja a menedékjog iránti kérelmeket. – Ma reggel volt egy másik ügyünk – mondta Léderer. “Ez egy afgán család, két kisgyermeke van, az egyik egy másfél éves, a másik öt hónapos, és anyateje, anyja és a gyermekei táplálják, de a 26 éves apa nem.” Testét is fel kívánja emelni az EJEB-vel. “Remélem, hogy az EJEB legkésőbb hétfőn eldönti, és hogy a család atyájának ma este valami enni fog” – mondta Lederer.

Zeit.de

 

“A Magyar hatóságok leköpik Jézust” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. De téves, a közlemény!!! Nem az Alkotmányban változtattak!!! Ahhoz joguk sincsen, ill ha megteszik érvénytelen, mint ahogy az alaptörvény szarságuk is ÉRVÉNYTELEN!!!

    Válasz

Szólj hozzá!