WJP jogállamisági index 2017-2018

Jelentés kiemeli

Az utolsó WJP jogállamisági index 2014. októberi közzététele óta azországok világszerte többsége az emberi jogok, a kormányzati hatáskörök ellenőrzése, valamint a polgári és büntető igazságszolgáltatás területén mutatkozott. A legjelentősebb visszaesés a 4. tényező, az Alapvető Jogok (71 ország 113-ból való kivonása) volt, amely megkülönböztetésmentességet, az élethez és biztonsághoz való jogot, a megfelelő eljárást, a szólásszabadságot és a vallást, a magánélethez való jogot, az egyesülési szabadságot és a munkaügyi jogok. A második legnagyobb csökkenést az 1. faktor, a kormányzati hatalmak korlátai (64 ország 113-ból esett ki), amely megméri, hogy a kormányzók milyen mértékben kötelezik el a törvényeket.

Ezen kívül több ország teljes jogállamiság pontszám csökkent (34%), mint javult (29%), mint a 2016 Index pontszámok-aggasztó trend. Az országok teljes jogállamiságának 37% -a ugyanaz maradt.

A legnagyobb mozgató idei WJP jogállamiság Index (összehasonlításával számítjuk ország ellen a 2016-os rangsor) volt a Fülöp-szigeteken, ami esett 18 találat, most rangsor 88 -én ki 113 országban összesen 13 th ki 15 országban a kelet-ázsiai és a Csendes-óceáni A Fülöp-szigeteken a legfontosabb cseppek voltak a kormányzati erők, az alapvető jogok, a rend és a biztonság, valamint a büntető igazságszolgáltatás korlátai. Ezzel szemben Burkina Faso, Kazahsztán és Srí Lanka a legmagasabb javulást mutatott a rangsorban, akik mindegyike kilenc pozícióval javult a 2016-os általános jogállamiság felett. 

2017-2018-as WJP jogállamiság indexének első három teljes előadójaDánia (1), Norvégia (2) és Finnország (3); az alsó három Afganisztán (111), Kambodzsa (112) és Venezuela (113). Az első három és az alsó három teljesítő ország nem változott a 2016-os index óta .

A teljes jogállamiságot vezető országok: Nepál (Dél-Ázsia), Grúzia (Kelet-Európa és Közép-Ázsia); Ghána (szubszaharai Afrika); Uruguay (Latin-Amerika és a Karib-térség); Egyesült Arab Emírségek (Közel-Kelet és Észak-Afrika); Új-Zéland (Kelet-Ázsia és Csendes-óceáni térség) és Dánia (Nyugat-Európa és Észak-Amerika, EU + EFTA + Észak-Amerika).

Regionális kiemelések:

Globálisan , ország Nyugat-Európában és Észak-Amerikában is a tetejére aWJP Rule of Law Index, majd bemutatásra kerül a kelet-ázsiai és csendes-óceáni térségben. A dél-ázsiai régió átlagosan a legalacsonyabb.

Nyugat-Európában és Észak-Amerikában a globális ranglisták közül a top 10 közül a 8 szerepel, Dánia továbbra is a 113 indexelt ország legmagasabb rangú országa, majd Norvégia követ. Regionálisan a legmagasabb pontszámot a Kormányhatalmak, az Alapvető Jogok és a Büntetőjogi Igazságok Kényszerében látták, míg a legnagyobb javulást a nyílt kormányzás, a rend és a biztonság kérte. Bulgária volt a legalacsonyabb előadóművész, csepegtető 2 pozíciót a globális rangsor 55 -én helyet foglalja el a világ 113 országában.

A szubszaharai Afrika legjobb a ghánai supplanting Dél-Afrika 2016 és figyelembe 43 rd hely a világon. Burkina Faso és Kenya a legnagyobb rangsorban a régióban indexelt 18 országban, a globális rangsorban 9, illetve 5 ponttal emelkedtek. Madagaszkár a legmagasabb fokozatos csökkenést tapasztalta, nyolc pontot esett. Összességében a régió a legnagyobb javulást mutatott a korrupció hiányában, négy országban emelkedő tendenciát tapasztaltak ebben a tényezőben, és nem mutattak csökkenő tendenciákat.

Kelet-Ázsia és a csendes-óceáni térség a nyugat-európai és észak-amerikai mögött a második helyen rangsorolt ​​jogállam. Új-Zéland és Ausztrália továbbra is a legjobbak a régióban, rangsor 7. -én és 10 -én , illetve ki a világ 113 országában. Azonban a régió több mint kétharmada csökkent az általános jogállamiságban. A  Fülöp-szigetek továbbra is jelentősen csökken a globális soraiban, a csökkenő 18 helyen 88 -én ki 113 országban.

Kelet-Európa és Közép-Ázsia vezető index Georgia, rangsor 38. ki 113országban világszerte, bár 4 helyet esett vissza, mivel 2016 Regionális, Kazahsztán volt a legnagyobb javulás a rang, az emelkedő 9 pozíciók 64 -én sor világszerte, míg Fehéroroszország esett 8 foltok 65 -én sor. A régió általános csökkenést mutatott az Open Government és az Alapvető Jogok pontszámaiban, negatív tényezői pedig 4 és 3 országban. Ugyanakkor a régió általános javulást mutatott a rend és a biztonsági pontszámok terén, ahol a térségben négy ország tapasztalta a tényezők tendenciáit ezen a területen.

Latin-Amerika és a Karib-térség legjobb az Index Uruguay 22 nd ki 113 országban, majd Costa Rica és Chile. Suriname mutatta a legnagyobb csökkenés ranglisták, lefelé haladva 10 szálláshely 69 th helyen végzett 113 indexált országban világszerte. A régió három országában kedvezőtlen tényezők alakultak ki a kormányzati hatalmak korlátaiban, míg három ország pozitív tényező tendenciát mutatott a nyílt kormányban. Végül Venezuela mindössze 113 indexelt országban ismét a legalacsonyabb általános jogállamisággal rendelkezett.

Közel-Kelet és Észak-Afrika a legjobb között 7 ország indexelt ebben a régióban az Egyesült Arab Emírségek, rangsor 32 nd összességében. Irán felmászott 6 pozíció 80 -én , míg Marokkó esett 7 pozíciók 67 -én ki a világ 113 országában. Mind Marokkó, mind az Egyesült Arab Emírségek statisztikailag szignifikáns csökkenést mutattak a korrupció hiányában.

Dél-Ázsia” s legjobb az index Nepál, emelkedett 5 pozíció 58 th helyen végzett a világ 113 országában. Kivéve az afganisztáni, ami maradt a 111 th helyen, az összes ország ebben a régióban javult a globális soraiban. Sri Lanka javult a legdrámaibb, feljebb 9 pozíciók 59 th helyen végzett 113 indexált országokban.

Szólj hozzá!