Orbánnak távoznia kell

Kisember, hát itt a vége!
Látod kár volt sírni érte…
Milyen könnyen elszállt minden,
És még ezt se adták ingyen!

Kisember, hát itt a vége,
Mért nem most ereszkedsz térdre?
Mért nem sírsz, miért nem üvöltesz?
Szép arcoddal mért örülhetsz?

Kisember, hát mondd, hogy félek!
Mondd, hogy értelmetlen az élet!
Mondd, hogy mindegy, miben hittél,
Most már akármit megtennél!

Mondd, hogy hazudnál, hogy ölnél!
Mondj, amit akarsz, úgy könyörögjél,
Csak már ne mosolyognál végre,
Ilyen szemtelenül az égre!

Kisember, hát itt a vége,
Nem volt semmid, ami megérte!
Néhány egyszerű, szürke évet
Mosolyogsz meg most, hát nem érted?

Jó időkben semmid sincsen,
Rossz időkben tiéd minden…
Téged küldenek elsőnek,
És először te rád lőnek!

Mindig minden zászlót vinni,
Mindig mindegyikben hinni…
S mindig félni, hogy itt a vége,
Mert még számon kérnek érte…

Kisember mi lett belőled,
Most, hogy elszálltak az évek?
Nem kérdezték, hogy elég-e,
Ahogy éltél úgy lett vége…

És mégis mosolyogsz, mintha bíznál,
Mint ha várnának a hídnál…
És én egyre inkább félek,
Ahogy szép arcodba nézek…

Kapcsolódó kép

A kommentárban kiemelték, hogy az Európai Parlament (EP) “elmondhatatlanul lejáratta volna magát”, ha nem szavazza meg a jogállamiság magyarországi helyzetével foglalkozó, úgynevezett Sargentini-jelentést, mert Orbán Viktor kormányfő “megszorongatja a civil társadalmat, alattomoskodik egy, a világra nyitott, vagyis számára kényelmetlen egyetemmel szemben”, és “semmibe veszi a tehermegosztásról hozott érvényes döntéseket a migráció területén”.

Az EP “kétharmados többsége után most a tagállamokon a sor” – tették hozzá, kiemelve, hogy kevés az idő, mert májusban EP-választást tartanak, és “fontos, hogy az Európa-párti pártcsaládok egységesen lépjenek fel a nacionalistákkal szemben”.

Az egyik ilyen pártcsalád az EPP, benne a német Kereszténydemokrata Unióval (CDU) és a Fidesszel. Ha ez így is marad, az Európa-pártiaknak a választási kampányban “egy csónakban kell evezniük az Európa-ellenesekkel “, ami “nem vezet jóra, ezért a Fidesznek távoznia kell a néppártból” – írta a FAS.

Hozzátették, hogy ha a Fidesz nem akar távozni, ki kell zárni. Tagsága megszűnésének lesznek hátrányos következményei, “hiszen Orbán emberei a következő parlamentben az ellenfeleket erősítik majd”, azonban az előnyös következmények túlsúlyban vannak, mert az EPP “soha nem tudna Orbánnal együtt egységesen küzdeni egy erős Európáért, nélküle viszont képes erre”.

A “nacionalisták” bevonása ebbe a küzdelembe “reménytelen”, inkább “szembe kell szállni velük és le kell győzni őket választásokon” – áll az MTI által szemlézett kommentárban.

Orbán gyengéje a korrupció

“Egyre több európai véli úgy, hogy nemzeti szuverenitásuk védelmével lehet jobban garantálni szabadságukat, biztonságukat, és identitásukat” – fogalmazott Hermann Tertsch az ABC című konzervatív napilap publicistája “A magyar, aki tömegeket vonz” című írásában.

Megállapítása szerint az annyit szidalmazott magyar kormányfőnek sokkal nagyobb a demokratikus felhatalmazása, mint a strasbourgi parlament tagjai túlnyomó többségének.

Egy olyan párt vezetője, amely a választók tömeges akaratából kormányoz a magyar parlament kétharmadával, miközben olyan pártok nevezték diktátornak – kommunisták, zöldek és szocialisták -, amelyek kisebbségben vannak országukban – tette hozzá.

Hermann Tertsch szerint Orbán úgy képviseli a magyarokat, ahogy senki más nem képviseli hazáját ma az Európai Bizottságban, “nem fogadja el, hogy hogy rájuk kényszerítsék Brüsszelből, Berlinből, Párizsból, vagy a Soros György finanszírozta NGO-k által a szociáldemokrata politikát”.

Az egyetlen igazi gyengesége az, ami mindenkit érint, akinek régóta van nagy hatalma: a korrupció. “De demokráciából senki sem adhat neki leckéket” – jegyezte meg.

A szerző szerint miért is ne pánikolna a baloldal, amikor Orbán a demokratikus jobboldalon bizonyítja: véget lehet vetni a baloldal kulturális fölényének, a nemzeti identitás és a család tisztelete eróziójának.

Ugyanezért félnek Orbántól azon pártok vezetői, akik a jobboldali szavazatokból élnek, de aztán összehangolják politikájukat a baloldaléval. A szavazók tömegesen hagyják el őket, ahogyan azt Merkel is tapasztalhatta – állapította meg az újságíró.

Ramón Pérez-Maura spanyol publictista szintén az ABC-ben azt írta: kifogásolni az Európai Unió hibáit nem euroszkepticizmus, hanem épphogy ezt jelenti az igazi Európa-pártiságot.

index

Szólj hozzá!