Parlamenti kreténizmus

 

Bármilyen áron le kell váltani a Fideszt –mondják, hogy vissza lehessen állítani az alkotmányosságot, a demokráciát és a szólásszabadságot, meg lehessen állítani a fasizálódást. Fasizálódás megállítása nácikkal?

Új alkotmány törvénybe iktatásához 2/3-ad kell. Gondolom, kevéssé valószínű, hogy az ellenzék 2/3-os győzelmet arasson.

Visszaállítani a demokráciát egy náci párttal, a Jobbikkal, amelyik a választójogot is korlátozná? A jogállamot sem lehet visszaállítani, mert Polt Péter és Matolcsy György be vannak betonozva.

Visszaállítani a szólásszabadságot? Az egyik tagunk kifejezte a véleményét Szél Bernadettről a 444.hu-n, kapott rá választ, de az ő viszontválaszát nem közölték. Hasonló esetek előfordultak a Népszabadságnál (amíg létezett), és a Népszavánál is. Csak olyan szólásszabadság van a kapitalizmusban, amit a szerkesztők/tulajdonosok engednek.

A 4 millió létminimum alatt élő, a hajléktalanok, a fűtetlen lakásokban élő nem tudja, mert senki nem mondja meg nekik, hogy mitől lesz jobb a helyzetük, ha az ellenzék kerülne hatalomba. Ugyan a pártok programjában vannak ködös ígéretek, de ezek választási programok, és semmilyen forrás nincs megjelölve bennük, ezért hatalomra kerülés után mondhatják, hogy nincs rá pénz.

Karácsony Gergely is mondta, hogy érvénytelen az alaptörvény. Ha az alaptörvény érvénytelen, akkor a választási törvény is érvénytelen, és így a választás is. Aki érvényesen szavaz, érvényessé, törvényessé teszi a választást, és ezzel az alaptörvényt is.

Nem azt mondom, hogy az emberek ne menjenek el szavazni, hanem azt, hogy minél többen menjenek el szavazni, és szavazzanak érvénytelenül. Ezzel kifejezik, hogy érvénytelennek tartják a választást és az alaptörvényt.

 

“Parlamenti kreténizmus” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ezt olvasva már arra gondoltam, hogy saját népességünk alkalmatlan a változtatásra? Lehet, hogy gén hiba van? Eddig mindent elvesztettünk történetünk során. Most szembe megyünk minden más néppel – kivel ezért, kivel azért – határainkon belül pedig több ágon, keresztül kasul, egymással és kormány szinten mindenkinél okosabbak vagyunk, amit másokat leszólva ki is hangsúlyoznak.

    Válasz

Szólj hozzá!