“…Európában most többet lehet tenni Magyarországért, mint itthon”.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, közeli

Van egy kevés hozzáfűzni valóm, e bejegyzés, újságcikk tartalmához.
Már a címe sem tetszik. No nem holmi esztétikai szempontból, hanem azért mert egyszerűen szólva, félre-mellé-összevissza beszél és sajnálatos módon Dobrev Klára asszonytól ered. Na nézzük.
“…Magyarország nem egyenlő a Fidesszel” szól a megfogalmazás, amit nem ártott volna kicsit pontosítani, ha nem holmi félkegyelműeknek tartanak minket “választókat”.
Ha Magyarország mint földrajzi elnevezés, országnév, nem egyenlő a fidesszel, akkor abban teljesen egyetértünk, a kettőnek, még átvitt értelemben is annyi köze van egymáshoz, mint eszkimónak a rövidnadrághoz.
Ha viszont Magyarország mint ÁLLAM az elnevezés, akkor bizony az egyenlő a Fidesszel, mi több, az “Országgyűlés” valamennyi pártjával, hiszen (2012. jan.1.) megszavazták, elfogadták az Alaptörvényt melyben a MAGYARORSZÁG név, mint országunk új államának neve szerepel, mindezen túl 2014-18-ban “képviselői” esküt tettek Magyarország állam Alaptörvényére, nem pedig országunk jelenleg is törvényes állama a MAGYAR KÖZTÁRSASÁGRA és érvényes, hatályos Alkotmányára.
Na most, ebből viszont következik néhány apró probléma.

Mivel Dobrev Klára sem, ahogy az ellenzék egyik pártja, “képviselője” sem háborodott fel, és nem nyilvánította érvénytelennek az Alaptörvényt, így a MAGYARORSZÁG nevű állam polgárainak, válsztott EP képviselőknek tartják magukat, – és most tessék figyelni – az EU – ban mégis a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÁLLAMOT KÉPVISELIK, merthogy 2004 óta egyfolytában ez a törvényes állam tagja az EU-nak. 
Na erre varrjatok gombot, mert én nem tudok.
Valószínűleg sok okos ellenzéki párthívő akad, aki ezt meg tudja magyarázni, kérem, hogy tegyék meg.
Aztán van itt még egy apróság, ” Magyarország vagy végleg pária lesz Európában, és Orbán Viktor magával ránt bennünket, vagy meg tudjuk mutatni Európának, hogy ez az ország nem egyenlő a Fidesszel” mondja Klára Asszony.
Ezzel többek között változatlanul az a bajom, hogy az Alaptörvény szerinti Magyarország nevű államról, vagy földrajzi elnevezésről, azaz egy körülhatárolt földterületről és a rajta élő lakosságról beszél?

Próbálom azt is elképzelni, hogy Orbán V. hova, és hogyan ránt magával bennünket. Közjogi értelemben ez – már bocsánat – de nagy marhaság, mert mint tudjuk, nem a Magyarország nevű állam tagja az EU-nak, hanem a Magyar Köztársaság. A nevezett személy pedig a Magyarország nevű állam miniszterelnökének tarja magát. Bár, ha a jelenlegi politikusi elitet nézem, ők még ezen sem háborodnának fel és hagynák ott az “országgyűlést”, mert akkor oda a hatalom és a pénz.
Na még egy apróság, aztán befejezem: “A kérdésre, hogy 2022-ben elvállalná-e a miniszterelnök-jelöltséget is úgy válaszolt, hogy Európában most többet lehet tenni Magyarországért, mint itthon.” írja a cikk szerzője.
Hát, igen…az apróságok…ebből nem tudjuk meg, hogy országunk melyik államának miniszterelnök jelöltségére gondolt a kérdező és Dobrev Klára, pedig ez fontos azoknak akik a magyar Köztársaság állam polgárainak tartják magukat, nem csak közjogi értelemben, merthogy nekünk most kettő is van, az egyik államunk törvényes, a másik nem, de erőszakkal, az ellenzék támogatásával fenntartott.
Azt mondja még, hogy “…Európában most többet lehet tenni Magyarországért, mint itthon”.
No, azért ezt vitatnám, vele, vagy bárkivel. Bocsánat, ha ironikusnak tűnik, de képzeljük el.
Magyarország nevű állam “EP képviselője” beül az EP-be a Magyar Köztársaságot képviselni… 
Mi az a több, és fontosabb EP-ben megtehető dolog, mintsem itthon hazafias és Alkotmányos kötelességét teljesítve a Magyar Köztársaság és Alkotmányos jogrendjének helyreállításáért való tevékenység???!
Talán erről is kellene kérdezni Dobrev Klárát és bármely ellenzéki politikust, de hát amíg az ilyen álellenzéki médiák újságíróinak a feje ki sem látszik az álellenzék fenekéből, addig itt csak a hatalom, – szokták mondani a segg – változik a nyelvek ugyanazok maradnak.
Lehet, sokaknak e komment nem szimpatikus, mert negatív kritikát fogalmaz meg, de azoktól megkérdezem, hogy mondjuk pl.: igaz barátként elkendőzik barátjuk hibáit, vagy gyermekük nevelésekor nem világítanak rá hibáikra?…
Péter Bolla

““…Európában most többet lehet tenni Magyarországért, mint itthon”.” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ezt én egy értelmetlen okoskodásnak tartom. Annál inkább, mert semmi konkrétumot nem írt arrról hogy mit és hogyan várt volna el… A ‘nem egyenlő…’ pedig már amiatt is igaz, hogy a parlamenti választáson a Fidesz a leadott szavazatok felét sem kapta meg…

    Válasz

Szólj hozzá!