Arat a “deviza halál”

Képtalálat a következőre: „kilakoltatás”

Amikor a többség megérti, hogy mi történt Magyarországon alkotmány, állam és jog vonatkozásában 2010 után, még évtizedek múlva is úgy fogják tanítani az egyetemeken, mint az emberi aljasság jogi csúcsteljesítményét. Mert ismerjük el, hogy az Alaptörvény megalkotása, azzal a Magyarország nevű állam létrehozása, a magyar állam kiürítése és az a hazugságfolyam, amivel ezt az államot a magyar állam helyére akarják hazudni, az briliáns a maga nemében. Egy ördögi terv megvalósítása, a hazugság és a félrevezetés csúcsa.

Egyetlen szerencsénk van.

Az ideiglenes alkotmány 1989-es módosítása miatt mindez jogilag ÉRVÉNYTELEN.

(Geri Tibor)

Az ideiglenes alkotmány 1989-es módosítása miatt mindez jogilag ÉRVÉNYTELEN.”

“Döntött az AB: az EU nem írhatja felül az alaptörvény-értelmezését

Magyarország Kormánya nevében az igazságügyi miniszter fordult indítvánnyal az Alkotmánybírósághoz, melyben az Alaptörvény értelmezését kérte az Alaptörvény és az Európai Unió jogának viszonya kapcsán. Az indítvány előzménye, hogy az Európai Bizottság hivatalos felszólítást küldött Magyarországnak, melyben kifejtette, hogy értelmezése szerint az Alaptörvény menedékjogról szóló rendelkezései sértik a vonatkozó európai uniós szabályozást.

Az indítvány által felvetett konkrét alkotmányjogi probléma a következő: milyen viszonyban áll az EU egy szervének Alaptörvényre vonatkozó értelmezése az AB értelmezésével?

Az AB döntése

Az AB mindenekelőtt rögzítette, hogy az uniós jog nem illeszkedik bele a magyar jogforrási hierarchiába, hanem egy, az Alaptörvényben foglalt alkotmányos parancs teszi a jogrendszer részévé.

A Testület kiemelte, hogy egyes nemzeti normák megítélése kapcsán az AB és az EU eltérő eredményre juthat. Mivel az Alaptörvény alkotmányos kötelezettséggé teszi az uniós jognak való megfelelést, ebből kifolyólag az esetleges ellentmondások feloldása az alkotmányos párbeszéd tiszteletben tartása mellett lehetséges.

Az AB hangsúlyozta, hogy az Alaptörvény autentikus értelmezése az Alkotmánybíróság feladata, melyet minden szervnek, illetve intézménynek tiszteletben kell tartania a maga előtt folyó eljárásokban. Az AB az Alaptörvény értelmezése során mindig tekintettel van az Európai Uniós tagsággal együtt járó, illetve a Magyarországot nemzetközi szerződés alapján terhelő kötelezettségekre is.

Az AB értelmezését ebből kifolyólag más szerv által adott értelmezés nem ronthatja le.”

Az összefoglalót készítette: Gulyás Lilla, joghallgató

 

A 32 éves fiatalember a 17. emeletről vetette a mélybe magát és szörnyethalt.

Tragédia Uránvárosban: a mélybe vetette magát valaki a 17 emeletes toronyházból

Minden bizonnyal öngyilkossági szándékkal ugrott ki hétfőn kora délután valaki Pécsett, az uránvárosi 17 emeletes épület egyik legfelső szintjéről.Lapunknak egy szemtanú számolt be az általa átéltekről.

https://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/tragedia-uranvarosban-a-melybe-vetette-magat-valaki-a-17-emeletes-toronyhazbol

 

Szólj hozzá!