Payson lemondott a “Roskosmos” analitikai központ igazgatójáról

Payson lemondott a "Roskosmos" analitikai központ igazgatójáról

 

Moszkva. Július 21. INTERFAX.RU – A rendező az elemző központ „Roscosmos” Dmitry Paison lemondott, „Interfax” a sajtószolgálat az állami testület.

“Dmitry Payson irtási kérelmet nyújtott be a megalapozott formanyomtatványnak megfelelően” – mondta a sajtószolgálat.

Eközben a Pixon maga is visszautasította a döntést. – Nem akarok erről beszélni – mondta.

Korábban a Kommersant újság arról számolt be, hogy Payson válhat az egyik vádlottá az állami árulás ügyében. Ugyanakkor egy tájékozott forrás az iparágban azt mondta az Interfaxnak, hogy a nyomozók még nem nyújtottak be vádakat a Payson ellen .

Az Egyesült Aerospace Corporation (ORCK) tájékozott forrása szerint a Pixon nem hagyta el Oroszországot.

Payson maga nem kommentál a vizsgálat előrehaladásáról. – Én nem tettek észrevételt ebben a kérdésben – közölte az Interfax telefont.

Az ORKK forrása viszont arról tájékoztatta az ügynökséget, hogy a Payson nem férhet hozzá a titkos fejlesztésekhez. “Payson személyesen nem volt hozzáférése a titkos információk hipersound fejlesztés, személyesen nem vett részt a megfelelő üléseken” – mondta az Interfax tárgyalópartnere.

Elmondása szerint Payson talán nem az egyetlen érintett személy az ügyben. “Néhány emberről van szó, Payson nem feltétlenül a legfontosabb személy,” mondta.

Korábban, a „Kommerszant” számolt be, hogy péntek reggel, a vizsgálat csoport FSB folytatta , hogy végezzen keresést a hivatalok munkatársai a Központi Kutató Intézet Machine Building (TsNIImash), valamint a hivatal igazgatója Kutatási és Elemzési Központ az Egyesült Űrrakéta Corporation (ACCD) Dmitrij Paison.

„Szerint” Kommerszant „az operatív tevékenységeket végzik keretében a büntető ügyben indított 275. cikke értelmében a büntető törvénykönyv ( hazaárulás ), – mondja a kiadvány – az FSB Ki ellenőrzi tucat ember az ipar számára való együttműködés nyugati hírszerző ügynökségek :. szerint” b „biztonsági tisztek úgy találta, hogy a legújabb fejlesztések be az eredményeket az orosz ipar fejlődése a hiperszonikus minősül” Szigorúan titkos”.

http://www.interfax.ru/russia/621975

Szólj hozzá!