Az apokalipszis fakó lovasa

Kapcsolódó kép

 

(Jelenések 6:7, 8) . . .” 8 És láttam, és íme, egy fakó ló; és a rajta ülő neve Halál volt. És szorosan követte őt a hádesz. És hatalmat kaptak a föld negyedrésze fölött, hogy öljenek hosszú karddal, élelmiszerhiánnyal, halálos csapással és a föld vadállatai által.

Ő az egyetlen az Apokalipszis négy lovasa közül, akinek ilyen közvetlenül feltárják a nevét. A Halál találóan fakó lovon lovagol, a „fakó” (görögül: khló·rosz′) szó ugyanis a görög irodalomban sápadt arcra utal, mint amilyet betegség idézhet elő. Ugyancsak helyénvaló, hogy a Halál nyomában – nem tisztázott, hogy mi módon – ott van a hádesz (sírgödör), hiszen a hádesz fogadja magába azoknak a túlnyomó részét, akik áldozatul esnek a negyedik lovas pusztításának. Örömteli, hogy az ilyenek számára lesz feltámadás, amikor ’a halál és a hádesz is kiadja a benne levő halottakat’ (Jelenések 20:13).

A látomás felsorolja ennek néhány módját: „És hatalmat kaptak a föld negyedrésze fölött, hogy öljenek hosszú karddal, élelmiszerhiánnyal, halálos csapással és a föld vadállatai által” (Jelenések 6:8b). A vágta nem feltétlenül a föld lakosságának szó szerinti negyedrészét sújtja, hanem a jelentős részét, legyen az sűrűn vagy gyéren lakott. Ez a lovas a második lovas hosszú kardjának áldozatait, valamint a harmadik lovas általi éhínségnek és élelmiszerhiánynak az áldozatait szedi. De saját áldozatokat is követel, a halálos csapások és a földrengések áldozatait is, ahogyan azt a Lukács 21:10, 11 leírja.

A negyedik pecsét felnyitásakor feltáruló négy dolgot – a háborút, az éhínséget, a betegséget és a vadállatokat – az ókorban valóban a korai halál legfőbb okainak tekintették. Ezek tehát előárnyékolják mindazokat az okokat, amelyek a korai halálhoz vezetnek napjainkban. Pontosan úgy van, ahogy Jehova figyelmeztette Izraelt: „Ugyanígy lesz, amikor elküldöm Jeruzsálemre az én négy veszedelmes ítéletemet – a kardot, az éhínséget, a veszedelmes vadállatot és a járványos betegséget –, hogy kivágjak belőle földi embert és háziállatot” (Ezékiel 14:21).

Jönnek, özönlenek Magyarországra a minden „ocó” állampolgárok, akiknek a mi Viktorunk árulja a letelepedési kötvényt, sőt a magyar családoktól elsíbolt ingatlanokat is. Már a már sorra nyitják az iskolákat. Emlékszik még mindenki a XV kerületi Netpun utcai iskolára, amit odaajándékoztak a kínaiaknak. Mert hát tanulni nekik is kell. Azóta Kínai két tannyelvű iskola lett belőle. Jönnek, felvásárolják az ingatlanokat. Ezerszámra nyílik a minden ocó kínai filléres selejtes portéka bolt. Meg a Kínai éttermek.  Dolgoztatják a magyarokat fillérekért. A gagyi minőségen aluli termékeikkel elárasztják, az országoz. Kiszorítják a magyarokat szinte minden honnét. Megérkezet a sárga veszedelem. Az apokalipszis fakó lovasa

Adjatok, hálát, a mindenható hasadt elméjű Orbán Viktornak azért  meggyorsítja magyar nép írtását a saját hazájukban.

Hajrá Magyarország

Hajrá magyarok

Képtalálat a következőre: „László Tamás”

László Tamás korábban a kerület fideszes polgármestere is volt. Amikor a tanári kar szülői értekezletet szervezett az iskolabezárásról, ő váratlanul megjelent és az illetékes tankerületi igazgató, valamint az önkormányzatot képviselő alpolgármester helyett „osztotta az észt”. „Pökhendi volt, szabályosan kioktatta a szülőket”, szavaiból világosan lejött, hogy „ha nagyon pampogunk, rosszabbul fogunk járni” – mondták a szülői értekezleten részt vevők a HVG.hu-nak.

Kínai szál

A Neptun utcai épületet a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Iskola kapná meg, ami középiskolai tagozattal bővülne, de ehhez nincsenek meg a feltételek: nincs tanterv és akkreditáció. A kerületben egyébként sok kínai él: ítt van az Ázsia Center és az üzleti központnak szánt China Market. Sok magyar diák is jár a kínai iskolába.

A kerület LMP-s képviselője, Szilágyi László szerint is a fideszes expolgármester, László Tamás irányítja a folyamatot, noha erre semmilyen hatásköre nincs. Szilágyi szerint köztudott, hogy László már az előző ciklusban, hivatalos úton is járt Kínában, polgármestersége idején is élénkek voltak a kapcsolatok: kínai testvérvárosa lett a XV. kerületnek, a politikus a kínai-magyar gazdasági kamara rendezvényein is részt vett. László Tamás szerint neki „közéleti-politikai felelőssége van” az ügyben, ezért ment el a szülői értekezletre is, bár senki nem hívta.

Ingatlanmutyit sejtenek

Az egyik neptunos dolgozó elmondta: László Tamás a tavaszi szünet alatt három ember társaságában megjelent az iskolánál, körbejárták, majd bementek a telekre az oldalkapun. Kamera rögzítette, ahogy fel-le sétálnak, a volt polgármester körbemutogatja az épületet. László erre annyit mondott: akik vele voltak, „szakemberek”, és elismerte, hogy valóban meg akarta nézni az iskolát, hogy „az ügy alapos mérlegelése érdekében” lássa, milyen állapotban van.

A kínai iskolát fenntartó OMSZI Intézményfenntartó Közhasznú Nonprofit Kft.-nél a HVG-nek azt mondták: nincs tudomásuk arról, hogy László Tamás képviselné őket, és azt is tagadták, hogy igényt tartanának a Neptun épületére.

Az egyik találgatás szerint az ügy azzal lehet összefüggésben, hogy kínai gyógyászati központot létesítenének a kerületben, a kerületi újságban éppen László Tamás nyilatkozott ezzel kapcsolatban. Mások szerint egy komoly, egyelőre ismeretlen ingatlanügylet állhat az iskola átköltöztetése mögött: a kifejezetten nagy és értékes telekre pályázhat valaki.

Palkovics kínai egyetemre cserélné a CEU-t

Képtalálat a következőre: „Palkovics”

A minden korábbinál jobb magyar–kínai kapcsolatok kedvező hatásai az oktatási, tudományos, kutatás-fejlesztési kooperációk terén is megmutatkoznak – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, aki magyarországi egyetemalapításról is tárgyalt Kínában.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, Palkovics László a kínai Csungking Egyetem meghívására tartott előadást az intézményben. A miniszter kiemelte, a Budapesten és Csungkingban is irodával rendelkező Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ működését a jövőben érdemes lenne nemzeti szintre kiterjeszteni.

A közlemény szerint egy kínai egyetem alapítása Magyarországon eszköze lehet az államközi felsőoktatási együttműködések további erősítésének. A miniszter ennek lehetőségeiről is egyeztetett a város és a vendéglátó intézmények vezetőivel.

Palkovics László látogatása alkalmával stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a Magyar–kínai és a Kína-Dél-Ázsia Technológia Transzfer Központ (Jünnan) között. Az eddigi munka egyik fontos eredményeként Magyar–kínai Élelmiszertudományi Kutatóközpont jött létre, ahol a két nemzet szakemberei közös kutatást végeznek – tudatta a minisztérium.

A közlemény szerint Palkovics László a Magyar–Kínai Technológiai és Innovációs Együttműködési Fórumon – ahol a Kínában jelenlévő magyar infokommunikációs és élelmiszeripari vállalatok vezetői is részt vettek – a digitális gazdaság jelentőségét hangsúlyozta. Kifejtette, a magyar bruttó hazai termék (GDP) ötöde közvetlenül vagy közvetve az ágazatból származik, ez a legmagasabb részarány Európában.

A tájékoztatás szerint a miniszter megbeszélést folytatott a magyar kormány stratégiai partnere, Bohong vállalatcsoport képviselőivel is, a társaság Oroszlányban működő leányvállalata több mint 1100 embert foglalkoztat.

Palkovics László Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE). A sanghaji expóra látogató magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Nagy István agrárminiszter is. (HVG)

 

Kínaiak veszik Magyarországon a legtöbb ingatlant

Ez derült ki a Miniszterelnökség által közzétett adatokból. A statisztika az unión kívüli állampolgárok lakásvásárlásait jegyezte. A közzétett adatok szerint 2017-ben 3206 engedélyköteles ingatlanvásárlást jelentettek be, ami csaknem tíz százalékkal több, mint 2016-ban. Tavaly jelentősen megugrott a kínaiak száma, akik húsz százalékkal több ingatlant vásároltak, mint az előző évben. Őket az oroszok majd az izraeliek követik.

Előkelő villákból és azokhoz hasonló ingatlanokból vásároltak be többet is tavaly az itt letelepedő kínaiak. A Miniszterelnökség által közzétett adatok alapján, amely az unión kívülről érkező állampolgárok vásárlásait jegyzi, kiderült: minden második kérelmet kínai állampolgárok nyújtottak be ingatlanvásárlásra. Őket követik az oroszok majd az izraeliek.

A kínaiak tavaly húsz százalékkal több ingatlant vásároltak, mint az azt megelőző évben. Ennek oka a korábbi Rogán Antal-féle letelepedési kötvény, amely a gazdag bevándorlóknak kínált letelepedési lehetőséget – állítja a Hír TV által megkérdezett szekértő.

Bár az Orbán-kormány és a kormánypártok az ENSZ-el, és Brüsszellel is vitáznak a migrációról, 2010-es óta is folyamatos a bevándorlás Magyarországra. Az Ázsiából, Afrikából és Törökországból érkezettek száma a központi statisztikai hivatal adatai szerint 2016-ra megközelítette az ötvenezret.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak (BÁH) még szeptemberben küldött közérdekűadat-igénylésünkben arra is kí­ván­csiak voltunk, milyen országból származó erkölcsi bizonyítványt nyújtottak be az egyes állampolgárok. Ez azért fontos, mert ahogy lapunk megírta, egy korábban jogerősen elítélt orosz állampolgár is letelepedési engedélyhez jutott hazánkban a kötvényprogramnak köszönhetően. A magyar hatóságokat úgy játszotta ki az – adócsalásért elítélt – orosz állampolgár, hogy a karib-tengeri adóparadicsom, Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt. Ezt azért tehette meg, mert a BÁH a kötvényvásárlótól a „Magyarországra történő beutazását megelőző állandó vagy szokásos tartózkodási helye szerinti ország hatósága által kiállított, büntetlen előéletet igazoló, hat hónapnál nem régebbi okiratot” követel meg. Vagyis azáltal, hogy nem az állampolgárság szerinti hatóságtól kell a makulátlan előélettel kapcsolatos igazolást a külföldinek beszerezni, hanem a lakcím szerinti hatóságtól, könnyen kijátszható a szabályozás.

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: a BÁH igenis kezeli a letelepedési államkötvényt vásárló személy esetleges korábbi büntetésére vonatkozó adatot, és egyedül az adatot igazoló okmányhoz nem fér hozzá. Ugyanakkor a közérdekűadat-kérést nem csak akkor kell teljesíteni, ha valamely törvény a kiadni kért adat nyilvántartására kötelez, elegendő, ha a megkeresett szerv ténylegesen birtokolja a közérdekű információt – tette hozzá a szakember. A bevándorlási hivatal arra való hivatkozással akar mentesülni a válaszadási kötelezettség alól, hogy a törvény szerint nem köteles nyilvántartani a letelepedési kötvények tulajdonosának erkölcsi bizonyítványát. Ligeti Miklós véleménye ezzel szemben az, hogy a BÁH nem tagadhatja meg annak nyilvánosságra hozatalát, hogy melyik ország erkölcsi bizonyítványával igazolta a letelepedési kötvény vásárlója a büntetlenségét. A törvény értelmében ugyanis a hivatal hozzáfér a letelepedési engedély kiadásához szükséges feltételeket igazoló adatokhoz, márpedig ez az adat nem alapulhat máson, mint az adatot igazoló okmányon. Vagyis a BÁH a kérelmező személy erkölcsi bizonyítványának birtokába jut, azaz adatkezelővé válik, ezért közérdekadat-igénylés során köteles kiadni.

(2016. október 18 MNO)

2016 MNO

Szólj hozzá!