“És Ön mennyiből él meg, Kálmán Olga?…”

Képtalálat a következőre: „Kálmán Dobrev”

A meglehetősen ismeretlen Idea Intézet a nők közéleti szerepéről szóló kutatása és elemzése szerint a válaszadók manapság kevéssé hisznek a civil szereplők politikai képességeiben, született politikusnak leginkább Kunhalmi Ágnest tartják. Ugyanakkor miniszterelnöknek inkább választanák Dobrev Klárát és Kálmán Olgát, mint bármelyik szocialista politikust. Főpolgármesternek pedig – ez a legújabb pártpropagandával is megerősített városi pletyka: “a népek leginkább az újságíró Kálmán Olgát tudják elképzelni…” A dolog komolytalansága e megállapításnál szinte kézzel fogható. Mert milyen tudása, képzettsége van a (túlzottan) sokat emlegetett Kálmán Olgának, melyek miniszterelnöknek vagy a főváros főpolgármesteri teendők ellátására egyaránt alkalmassá tennék? (A képzettség tekintetében – megsúgom – a főiskolán tanítónői képzésig jutott, még egy középiskolában sem taníthatna… Én ugyan Dobrev Klárát és Vadai Ágnest egyaránt szimpatikusnak találom, ha férfi szemmel nézném, akkor Kunhalmi Ágnessel kapcsolatban sem lenne kifogásom – de amikor azt olvasom, hogy a fiatal, tapasztalatlan Dúró Dórát is esélyesnek emlegetik…, nos, akkor abbahagyom az ellenzéki weboldalakról felénk irányuló tájékoztatások olvasását.

“Feeling” Simicska Lajossal –
potom havi négymillió forintos fizetésért

Kálmán Olga, ahogy az elmúlt napokban hallottam, röviden felidézte találkozását szerződéskötése előtt Simicska Lajossal… – Ismertem én magam is az ilyen szerződéskötés előtti „feelinget” a régi vadregényes időkből, mikor is egy „Danna” néven ismert és munkát kereső fiatalasszonyt akkor fogadott személyes találkozásra Gubcsi Lajos főszerkesztő (a Párt kedvence), mikor az újságírók, a titkárnők és minden rendű-rangú alkalmazott már úton volt hazafelé… Évek múltán ez a hölgy az immár demokratikussá átlényegült Népszabadság újdondásza lett – azt írta amit elvártak tőle, természetesen a „Népszabadság szellemiségében”. És az említett Gubcsi Lajos is helyet talált a korábbi ellenség – a Fidesz – neki felkínált fészkében.

„Amikor először találkoztunk, el tudod képzelni a feelinget, pár másodpercnyi csönd következett. Ő tudta, hogy a fél karomat odaadtam volna korábban egy interjúért, én pedig tudtam, hogy ő tudja: ha valaki napi szinten kritizálta őt, az én voltam. Abban a pár másodpercnyi csöndben benne volt, hogy mindenki mindent tud a másikról, és hogy tudjuk egymástól, mit várhatunk a másiktól.”

Kálmán Olga szerint Simicska pontosan tudta, hogy nem mondhatja meg neki, mit szeretne látni a műsorban, és nem is próbálkozott ilyesmivel. A Hír TV-hez történt átigazolását Olga egyenesen élete egyik legjobb döntésének nevezte… Ezzel persze így van a legtöbb nő… A „műsor” első részében általában rózsaszínűnek látják a világot. – Azt nem említette, hogy egy műsorvezető (bármelyik tévécsatorna esetében!) nem önmaga dönti el, hogy mit mond vagy milyen politikai irányt követ…, az minden esetben a tulajdonos és a hírszerkesztő közös megállapodása előzi meg. – Azt pedig, hogy milyen szélsőjobboldali propaganda dőlt az ATV-ből, ismert.

Aki nem vágyik közéleti szerepre,
de képzettsége okán még egy középiskolában
sem taníthatna…

Volt szó még arról, hogy “sok politikai megkeresést kapott már korábban”, és a távozása után főleg, és ugyan nem zárkózik el kategorikusan ettől a jövőben, egyelőre nem vágyik közéleti szerepre. – Ez az utóbbi nyilatkozata egyszerűen nem igaz…
Még 2013-ban, egy Fidesz-államtitkárnak tizennégy alkalommal szegezte neki a kérdést, – hozzáteszem jogosan – hogy miként lehet megélni 47 ezer forintból Magyarországon. Végül aztán az államtitkárban ment fel a pumpa és visszakérdezett: „És Ön, Kálmán Olga, mennyiből él meg?…” – Az ATV műsorvezetője azonban rutinosan kitért az egyenes válasz elől és másról kezdett el beszélni.
Az őt ért támadásokra („4 milliós fizetés” a szélsőjobboldaliaktól, stb.) annyit reagált, hogy létrejött egy olyan nyilvánosság a kormány mellett, amelynek már semmi köze az újságíráshoz. Egyetlen lejáratónak szánt anyag elkészülése előtt sem keresték meg.

D. Tóth Kriszta nagyon próbálkozott, de Kálmán Olga nem árulta el, mit fog csinálni a Hír Televíziótól történt távozása után, de a hosszú ideig tartott hallgatása mögött ott volt a pénz: a hallgatás ára. Ő, mikor eltelt a felmondási idő és beszélhetett (!) annyit mondott csak, nem kizárható, hogy lesz még olyan műsora, mint amilyen az „Egyenes Beszéd”, de mindenképp nyitni akar az online csatornák felé, és addig is a Facebookon és immár a DK főpolgármester-jelöltjeként építgeti a „személyes márkáját”, holott erről két-három éve hallani sem akart. –Most mi is megkérdezhetnénk tőle (egyenesen, ahogy régebben Ő szokta) ha „nem vágyik közéleti szerepre”, akkor miért és mennyiért építgeti az általa márkának említett személyét Kálmán Olga?

Kollár Erzsébet

““És Ön mennyiből él meg, Kálmán Olga?…”” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Indokolt lenne a kérdés, ha már nem ismernénk eléggé Olgikàt. Nálam a cérna végleg a dr. Róna Péterrel készített egyik interjú kapcsán szakadt el, az “én nem hiszem”-kéjével. Olgikàt, nem kétlem, hogy a habókos Ferikének kellesz, de hogy az országnak is kellenél, azt erősen kétlem. De próba – cseresznye…!

    Válasz

Szólj hozzá!